„Čaro keramiky robí zvláštne triky“

ČARO KERAMIKY ROBÍ ZLÁŠTNE TRIKY

projekt
Projekt podporený nadáciou Volkswagen Slovakia
V uplynulých septembrových dňoch sme s podporou Nadácie Volkswagen Slovakia začali s realizáciou ďalšieho zaujímavého projektu „Čaro keramiky robí zvláštne triky“.
Spolu s členmi Združenia na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím v Stropkove, pedagogičkami zo Základnej umeleckej školy F. Veselého, Súkromnej umeleckej školy, CZŠ sv. Petra a Pavla a pracovníčky odboru školstva a kultúry MsÚ sme absolvovali prvú časť vzdelávacieho kurz keramiky so skúsenou lektorkou Broňou Šariščanovou, ktorá študovala keramiku na umeleckej škole vo Francúzsku. Ľudové remeslá sú výborným prostriedkom spájania a my nechceme zaspať za dverami nášho zariadenia, práve naopak. Výroba keramiky nám pomôže zveľaďovať aktivity inklúzie, otvárať nové možnosti spolupráce a posilňovať klientov v nových aktivitách, rozvíjať ich tvorivosť a fantáziu, čo vieme dosiahnuť len so vzdelaným personálom a ďalšej práce s klientmi pri modelovaní v keramických dielňach.
Pod vedením lektorky prejdú kurzom aj naši klienti a následne sa dopracujeme k inkluzívnemu modelovaniu v skupinách a na stretnutiach rôznych cieľových skupín navzájom pri modelovaní v keramických dielňach, ktoré prinesú ďalšiu skúsenosť spoločnej práce a vzájomného poznávania špecifík tých druhých.
Záverečným výstupom celého projektu bude zorganizovanie workshopu keramiky pre verejnosť , kde všetci účastníci spoja sily, odprezentujú svoju prácu a všetci zúčastnení si budú môcť vyskúšať skutočnú prácu s hlinou, ktorá ponúka nekonečné možnosti.
Tento projekt podporila Nadácia Volkswagen Slovakia v rámci grantového programu Projekty zamestnancov v spolupráci so zamestnancom Volkswagen Slovakia a našim dobrovoľníkom Lukášom Bielikom . Ďakujeme za jedinečnú skúsenosť a príležitosť.